09. март 2013.

Nagrada

Dobih nagradu i prosto moram da se pohvalim, ali da ju i proslijedim. Tako pravila nalažu. Diya(hobbybydija.blogspot.com) hvala što si i moj blog odabrala.



Nagradu prosljeđujem blogovima koje uvijek rado posjećujem:
handmadebyr
selmamahmutovic
snjeskinkutak.
nivescolic
kalipso-treasurechest






08. март 2013.

Decupagge nakit

Drage dame srećan vam praznik...
Ja sam danas uživala u decupagge-u, prosto me oduševljava ta sloboda, te razne mogućnosti kreiranja sa prirodnim materijalima, slobodan odabir motiva...Meni se ovo jako dopada, zanima me i vaše mišljenje?






I jedan ukras za kosu...



06. март 2013.

Piletina u gorgonzola sosu

I jedan zanimljiv recept...
Pretpostavljam da ste dosta puta pomislili "joj, treba mi ideja šta sa pilećim bijelim mesom"...postoji milion načina i evo ja sam danas probala ovo i svidjelo mi se...a vrijeme pripreme oko pola sata.

Piletina u gorgonzola sosu

500 grama pilećih fileta isječenih na tanke šnicle
100 ml mlijeka
100 g gorgonzole
250 ml slatkog vrhnja
so

Meso isjeći na tanke šnicle, posoliti i ostaviti da stoji u mlijeku oko sat vremena...Nakon toga ocijediti i ispeći na ulju(na srednjoj temperaturi)..U drugoj tavi istopiti gorgonzolu u slatkom vrhnju na srednjoj temperaturi uz mješanje, oko 10-tak minuta.
Šnicle servirati na tanjir i preliti sosom. Ja sam uz to spremila makarone, ali mogu razne varijacije od priloga...
Prijatno.

Piletina u gorgonzola sosu


Recept sam pronašla: mamajacooks.blogspot.com


Prijedlozi za poklone

Bliži nam se "dan žena"...iskreno, meni ne znači baš puno...možda otrcana fraza, ali tako je...
U svakom slučaju volim da darujem ljude, posebno ljude koji mi nešto znače u životu na neki svoj specifiničan način...evo sada je i taj dan da obradujem tete iz vrtića...kao i moju majku...ovo je dio...

Futrola za naočale

Broš

Broš

Ručno ukrašene vaze
Lijep pozdrav....

03. март 2013.

Rolovana pizza

I evo jedan recept nedeljom...
Pretpostavljam da postoji mnogo recepata za rolovanu pizzu, ali evo ja dijelim svoj....

Potrebno je:
500 grama brašna(ja većinom koristim "Zlatni Puder")
200 ml toplog mlijeka
1 kocka svježeg kvasca
40 grama maslaca
so
Paradajz sos(nikako kečap) u koji ja malo stavim gnječenog bijelog luka i origana; sir i salama po želji...

Brašno prosijati, možete i u cjedilu za čaj(ovo je jako bitno); dodati so i maslac, zatim mlijeko sa kvascem i zamijesiti. Ostaviti da se diže na toplom dok ne "eksplodira"-čitaj dalje...Eh, mislim u mnogome zavisi u čemu mijesite da bi vam uvijek ispalo onako kako želite...Reklama ili ne, ali u ovoj posudi ne može da omane...Svaka domaćica vrsna ili ne bi ju trebala imati, pa bar jednu.Tupperware...

Tijesto razvaljati, premazati sosom i dodati ostale sastojke...Urolati i sjeći na šnite...
Peče se na 220 oko 15 minuta...

Prije pečenja

Poslije pečenja


Novi martovski radovi

Pročitah nešto i moram sa vama podijeliti, posebno što su pred nama lijepi dani...sunce...pa ima li šta ljepše od toga što je dovoljno da ljudima bar izmami osmijeh na lice...

"Postani kao sunce. Ako to postigneš svu tamu ćeš odagnati. Bez obzira šta se desi, živi s uvjerenjem da si baš ti ‘sunce’. Naravno, u životu ima sunčanih i oblačnih dana. Međutim, čak i za oblačnih dana sunce je i dalje sunce. Čak i kad patiš, od presudne je važnosti da postigneš da sunce sija u tvom srcu"

Prsten od perli i žice
Prsten od perli i žice
Prsten od perli i žice
Prsten od perli i žice

Prsten i naušnice od staklenih perli



 Dok mama fotografiše...

I nešto muzičko za lijep i sunčan pozdrav...klik