03. март 2013.

Rolovana pizza

I evo jedan recept nedeljom...
Pretpostavljam da postoji mnogo recepata za rolovanu pizzu, ali evo ja dijelim svoj....

Potrebno je:
500 grama brašna(ja većinom koristim "Zlatni Puder")
200 ml toplog mlijeka
1 kocka svježeg kvasca
40 grama maslaca
so
Paradajz sos(nikako kečap) u koji ja malo stavim gnječenog bijelog luka i origana; sir i salama po želji...

Brašno prosijati, možete i u cjedilu za čaj(ovo je jako bitno); dodati so i maslac, zatim mlijeko sa kvascem i zamijesiti. Ostaviti da se diže na toplom dok ne "eksplodira"-čitaj dalje...Eh, mislim u mnogome zavisi u čemu mijesite da bi vam uvijek ispalo onako kako želite...Reklama ili ne, ali u ovoj posudi ne može da omane...Svaka domaćica vrsna ili ne bi ju trebala imati, pa bar jednu.Tupperware...

Tijesto razvaljati, premazati sosom i dodati ostale sastojke...Urolati i sjeći na šnite...
Peče se na 220 oko 15 minuta...

Prije pečenja

Poslije pečenja


Нема коментара:

Постави коментар